March 6, 2021

Elektrikere som gjør de rette valgene under korona

Siden Mars 2020 har korona-viruset herjet i Norge. Enkeltpersoner, bedrifter, og store organisasjoner har alle blitt rammet på ulike måter. For å hindre smitte har det blitt helt nødvendig å ta riktige og kloke valg.

I denne artikkelen skal vi se på hvordan elektrikere i Stavanger og Bergen gjør de rette valgene under korona.

Rogaland Elektro

Rogaland Elektro er et elektrikerfirma som holder til i Stavanger. Deres hovedstrategi for å begrense smitte har vært å utføre de riktige valgene når det kommer til smittevern. De har funnet ut at viruset gjør at man må innstramme reglene for hjemmebesøk, men at man fortsatt kan motta hjelp fra elektriker i sin bolig.

De skjønner at mange vegrer seg for å møte andre, og at de trenger å beskytte seg selv og familien sin. For Rogaland Elektro er det viktig å vise initiativ og stille opp med det deres elektrikere trenger for å utføre jobben sin - samtidig som at de hindrer eventuell smitte. Jobben gjennomføres på god avstand fra kunden.

Elektrikerfirmaet har også investert i smittevernutstyr for å bidra i utfordrende situasjoner hvis kunden er smittet eller i risikogruppen.

Når kunden hyrer inn elektrikere fra Rogaland Elektro, så gjør de ansatte deres beste for å hindre spredning av reell eller potensiell smitte.

Elektrikere i Bergen

Bergen Elektro og Varme (BELVA) som er en elektriker i bergen har valgt en litt annen vei når det kommer til å begrense smitte. I stedet for å følge smittevernregler ved gjennomføring av jobb i hjemmet, så fjerner de i stedet behovet for de reglene. Dette gjør de ved å tilby digital inspeksjon. Digitale løsninger har blitt mer og mer populære som følge av korona-situasjonen, og Bergen henger med i denne utviklingen.

En digital befaring er annerledes enn en manuell inspeksjon. I en manuell inspeksjon kommer elektrikeren hjem til deg for å sjekke at alt er i orden. I en digital inspeksjon får de deg i stedet til å ta bilder av strømboksen din, skjøteledninger, stikkontakter, og alt annet som er nødvendig i en vanlig inspeksjon. Du kan gjøre inspeksjonen så detaljert som du vil; for eksempel kan du bruke en skrutrekker til å åpne stikkontaktene dine, slik at elektrikeren får en mer grundig forståelse for tilstanden til ditt elektriske system. (Sørg dog for å skru av strømmen før du gjør dette, i den gjeldende delen av huset ditt.)

Med digital inspeksjon kan du bare sende noen bilder til elektrikeren din hvis du er i tvil om noe i huset ditt. I de fleste tilfeller vil elektrikeren være i stand til å gi deg umiddelbare råd, samt tilby deg en pris for å fikse ting som er ødelagt eller utdatert. Og hvis de trenger mer informasjon før de kan gjøre det, kontakter de deg bare. Enklere blir det ikke.

Stavanger og Bergen har skjønt det. Kanskje du selv driver et elektrikerfirma, kjenner noen som gjør det, eller bare trenger assistanse fra en elektriker i hjemmet ditt? Ihvertfall vet du nå hvordan elektrikere bør forholde seg til korona for å hindre smitte på en effektiv måte.

Dette er slikt inisiativ vi i Bergen Group liker å se, som gjør det lettere å vise til hvordan elektro firmaer man burde investere i.