April 13, 2021

Aldri før har så mange i Bergen oppgradert badet

I denne korte artikkelen skal vi se på hvorfor det er så mange som oppgraderer badet sitt i Bergen. Vi utforsker hjemmekontor, og trangen etter å prøve noe nytt. 

 

Hjemmekontor

I begynnelsen av pandemien gikk antallet personer som pusset opp badet sitt ned kraftig, og salget til byggevareforretninger, elektrikere, og flisleggere gikk ned tilsvarende. Det siste halvåret, derimot, er det mange bergensere som har bestemt seg for å utføre oppussing. Noen bedrifter har til og med merket en økning i salget av baderom-artikler, i forhold til tallene før coronaen. En av disse er en rørlegger i bergen som Bad & VVS, som tror at grunnen til dette er at folk bruker altfor mye tid hjemme, hvor de får et mer intimt forhold til badet sitt, og kanskje går lei av det. 

 

Mens mange moderne bad er utstyrt med nye fliser, servanter, og dusjer som møter standarden til de fleste, så er det de litt gamlere husene som får seg en real oppussing. Det er der det er behov. Når folk tvinges til å bruke det gamle, slitte badet sitt dag ut og dag inn på hjemmekontor, så er det rett og slett ikke til å holde ut. Er for eksempel karen fornøyd med badet, er ikke fruen det, og da vet man jo hvem som får viljen sin til slutt. Det er så klart “sjefen.” 

 

Det kan virke åpenbart at et gammelt og slitt bad kan trenge en oppgradering på grunn av at det ikke lengre er mulig å bruke, eller det til og med er utrygt. Men det er også mange som har helt ok bad, og som fortsatt velger å oppgradere det på grunn av at de bare ønsker å skape litt forandring. 

 

Trangen etter å prøve noe nytt

Byggevareforretninger og ulike tjenesteytere i håndverksbransjen har opplevd en kraftig økning i salg og oppdrag, og hører ofte fra sine kunder at de egentlig hadde et ganske ålreit bad, men bare ville endre noen småting. Det hele begynner kanskje med en servant kona finner i et magasin. “Ola, kan vi ikke bare skaffe denne vasskrana da, den er jo rålekker!” Godtroende til at kona blir fornøyd med den ene endringen, gir han etter. Det han mistenkte i bakhodet, derimot, viser seg å stemme: det hele fører til at kona blir så fornøyd at hun får en inderlig trang etter å ta det noen steg lengre. Ola og kona går for en total oppgradering av badet. “Jaja, der fikk hun viljen sin igjen, gitt” tenker han.

 

Nå har vi sett litt på to av hovedgrunnene til at så mange på vestlandet har renovert huset sitt. Det kan diskuteres hvor mye corona-situasjonen har hatt å si, men en ting er helt sikkert: aldri før har så mange i Bergen oppgradert badet. Om denne trenden fortsetter å utvikle seg, eller om den dabber av etter hvert, er uvisst. Men at en hel gjeng med storfornøyde bergensere har et bad de stolt kan vise av til kjente og kjære, det er helt sikkert.